markerink voor trainingskamp naar spanje

Wielrenster Loes Markerink vertrekt maandag 11 februari voor een trainingskamp van zo’n twee weken naar het Spaanse Calpe. De 22-jarige Raaltese gaat zich daar samen met haar ploeggenoten voorbereiden op het nieuwe wegseizoen.

De oud-wereldkampioene bij de junior-vrouwen reed vorig jaar voor het eerst in het shirt van Team Flexpoint en dat seizoen is zowel renster als ploeg goed bevallen. Markerink reeg weliswaar in 2007 de zeges niet aaneen, maar zette internationaal wel weer een forse stap voorwaarts. De beloning daarvoor kreeg ze tijdens de Tsjechische koers Gracia Orlova, waarin ze de slotetappe op haar naam bracht. Ook stond ze bij een etappe in de Trust House Tour in Nieuw-Zeeland en in de GP Knetemann op het podium.

Markerink heeft een goede tijdrit in haar benen en kan ook een solo goed volbrengen. Ploegleider Jean-Paul van Poppel ziet ook nog altijd een hele goede sprintster in haar. Vorig jaar spurtte Markerink naar een lange reeks topklasseringen, maar moest ze het meestal afleggen tegen de echte spurters. Komend seizoen gaat de Raaltese zich inzetten om nog meer zeges te behalen en zo een leidende rol in de formatie voor zich op te eisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.