Home / archiefcentraal / machielsen wint crossloopfinale lemelerveld

machielsen wint crossloopfinale lemelerveld

De Ten Broeke Crossloop in Lemelerveld heeft zoals verwacht een zeer spannende finale opgeleverd. De laatste twee winnaars van het Sallandscrosscircuit zijn nu bekend. Met name op de tien kilometer bij de heren was de strijd vooraf nog lang niet beslist, maar ook bij de vijf kilometer bij de dames waren vele scenario’s denkbaar. Jeroen Machielsen en Lianne Haarman mogen zich uiteindelijk eindwinnaar noemen.

De loop in Lemelerveld – met start en finish op het Kroonplein – is dit jaar voor het eerst opgenomen in het Sallandscrosscircuit, dat uit acht verschillende wedstrijden bestaat. Op de vijf kilometer bij de heren was Martin Breunissen uit Raalte al kampioen, mede daarom was hij in Lemelerveld afwezig. Zondag was Nick in ’t Veld uit Broekland de snelste in een tijd van 18.29 minuten. John Blankhorst eindigde als tweede, waardoor hij derde werd in het eindklassement.

Bij de tien kilometer voor de mannen was er nog wel volop sprake van een strijd om de eindwinst. Jeroen Machielsen, die al eerste stond, liet zijn concurrenten echter ook in Lemelerveld geen kans en finishte met grote voorsprong op Gerard Lugtenberg uit Heino, die wel tweede staat in het eindklassement. Vincent Holtmaat uit Luttenberg staat op de derde plaats, omdat hij ook bij de Ten Broeke Crossloop als derde over de meet kwam.

De tien kilometer bij de vrouwen zit al een tijdje in de zak van Gonny Homma. De Heinose bleek ook in Lemelerveld veel sneller dan de rest, waardoor zij zich ongeslagen kampioen mag noemen. Op de vijf kilometer gaat de kampioensbeker naar Lianne Haarman, die zich door afwezigheid van Ellen Holtmaat de beste mag noemen. Holtmaat wist wel vier wedstrijden te winnen, maar voltooide geen vijf crosslopen. En dat is wel een vereiste.

De Ten Broeke Crossloop is in ieder geval in alle opzichten een succes geworden. Onder een stralende voorjaarszon en bijna net zo’n aangename temperatuur legden de 65 jongste deelnemers al vroeg de basis voor een sportieve en geslaagde middag. Voor de volledige uitslag en het eindklassement klik je hier. Met dank aan Willemien Haarman voor het aanleveren van de foto’s.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.