maart muziekmaand in het filmhuis raalte

Filmhuis Raalte draait in maart vier extra films. Op donderdagen worden muziekfilms vertoond. De muziekmaand maart sluit aan op de documentairemaand februari.

Een speciale werkgroep van ’t Filmhuis heeft de vier muziekfilms uitgezocht. “Dat was nog niet eenvoudig”, blikt Ben Schrijver terug, die samen met Johan Kiekebosch initiatiefnemer is van de maart muziekmaand. “Je kunt kiezen tussen musicals, soundtracks, concertregistraties of films waarin het onderwerp muziek centraal staat”, vervolgt hij, “maar we hebben uiteindelijk gekozen voor drie films over het leven en het werk van bestaande muzikanten.”

Kiekebosch vult aan: ‘Als uitsmijter hebben we op 27 maart toch een concertregistratie geprogrammeerd. Pulse van Pink Floyd is een echte topper, daar konden we niet omheen.” ‘Walk The Line’ opent de muziekmaand op donderdag 6 maart. De film schetst het aangrijpend verhaal van Johnny Cash, die zich door de donkerste periode van zijn leven worstelde dankzij de passionele liefde tussen hem en June Carter. Hun passie is heel zijn leven een inspiratiebron geweest en kenmerken de muziek van Cash.

De bekroonde muziekdocumentaire ‘Buena Vista Social Club’ is een week later aan de beurt. Deze muziekfilm van regisseur Wim Wenders vertelt het succesverhaal van een groep legendarische Cubaanse muzikanten. De ‘Super-Albuelos’ (super-opa’s) worden gevolgd op Cuba bij de opname van hun tweede plaat en in hun dagelijkse leven. Ook zijn er beelden te zien van de uitverkochte concerten die zij gaven in New York en in ’t Amsterdamse Carré.

‘Ray’ volgt donderdag 20 maart, een zeer inspirerend verhaal over triomf en tegenspoed. Klein begonnen, maar uitgegroeid tot een wereldster maakte Ray Charles het onmogelijke waar en gaf hij muziek jarenlang een ander gezicht. Een film met een boeiend verhaal, uitstekend acteerwerk en fantastische muziekscènes. Ray sleepte twee Academy Awards in de wacht, onder andere voor Beste Acteur dankzij Jamie Foxx.

De muziekmaand eindigt op 27 maart met een ware uitsmijter. In 1994 maakte Pink Floyd een wereldtournee onder de naam The Division Bell Tour. Bijzonder was de integrale uitvoering van The Dark Side Of The Moon, het meest succesvolle album van de groep. De muzikanten gaan bijna verloren op ’t immense podium en in de indrukwekkende lichtshow.

De vier films beginnen om 20.00 uur in de filmzaal van Kulturhus Raalte. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij De Parabool in het Kulturhus, of voor aanvang van de film. Leden van ’t Filmhuis betalen 4 euro, niet leden 5. Er is plek voor 72 toeschouwers en op is op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.