lesauto ergert zich aan vrachtwagens

Bij een ongeval in Wythmen werd een personenauto geplet door twee vrachtwagens. Reacties op de site gingen richting bumper kleven. Vandaag en morgen meer aandacht daarvoor. Vandaag een interview met Ben Hazelhekke, rijschoolhouder uit Heeten. En morgen een gesprek met Blok Huls, rijschool voor vrachtwagens.

“Normaal ben ik niet zo’n druk mannetje, maar van de week heb ik de auto even langs de kant gezet om die vrachtwagenchauffeur aan te spreken.” Dat zegt Ben Hazelhekke van de gelijknamige rijschool uit Heeten. We belden hem, op zoek naar antwoord op de vraag hoe groot het probleem van bumper kleven is.

“Ik draaide tussen Holten en Heeten de weg op, met iemand achter het stuur die zijn derde les had. Dus dat optrekken ging nog niet zo heel snel. Komt er een vrachtwagen achter ons bijna de kofferbak in rijden. Blazen en gebaren maken… Dat soort werk.” Toen die ook verderop geen afstand nam, vond Hazelhekke het welletjes geweest. Op een rotonde liet hij de lesauto stil zetten om de vrachtwagenchauffeur op zijn gedrag aan te spreken. “En ik heb ook het bedrijf gebeld waarvoor hij reed. Bleek de man net drie dagen in dienst te zijn. Ze waren blij dat ik belde.”

Hazelhekke: “De mensen hebben totaal geen geduld meer. En dat geldt niet alleen voor vrachtchauffeurs trouwens. Ik maak dat met het lessen voortdurend mee. Kijk, ik kan iedere keer wel ingrijpen, maar het is veel beter dat een leerling eens meemaakt dat de auto afslaat. Maar ja, dan doen we er wel wat langer over om bij de verkeerslichten weg te komen. En dan staan al die mensen achter ons alweer op de claxon.”

De leerlingen zelf leren trouwens keurig afstand houden. Dat is een strikt onderdeel van de rijlessen geworden. Ook bij de lessen voor vrachtwagenchauffeurs, leert een gesprek bij Blok Huls, de rijlesschool voor vrachtwagens in Zwolle. Morgen een interview vanuit die hoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.