leerlingenpetitie voor skatebaan in heino

De jeugd in Heino wil een skatebaan. Leerlingen van groep 7 van basisschool de Dolfijn vinden dat het tijd is voor actie en hebben daarom zelf handtekeningen opgehaald. Door die actie moet de gemeente Raalte sneller overstag gaan om een veilige baan in Heino aan te leggen.

Kinderen skaten nu nog vaak op straat, onveilig. Mede daarom heeft IJsclub ter Heijne ook al aangegeven wel voorstander te zijn van een ijsbaan, die dan ook als skatebaan gebruikt kan worden. Voor de Heinose jeugd duurt dat allemaal eigenlijk een beetje te lang en daarom zijn ze dus zelf maar de straat opgegaan.

De actie is opgezet door Lotte, Stijn, Raoul, Jordi, Gijs, Alexander, Lynn, Daniel, Frances en Sjarel van de Dolfijn. Op woensdag zijn ze langs de deuren geweest om handtekeningen te verzamelen, maar tegenwoordig mag je ook digitaal je steun betuigen. Dat kan door een e-mail te sturen naar Lotte met de tekst dat je de actie voor een skatebaan in Heino steunt.

De genoemde leerlingen zorgen dan dat de petitie terecht komt bij de verantwoordelijk wethouder Blijdenstein, waarna zij uiteindelijk moet bepalen of een skatebaan in Heino echt wenselijk is.