Home / archiefcentraal / lammerendag bij schaapskooi lemelerberg

lammerendag bij schaapskooi lemelerberg

Landschap Overijssel houdt op zaterdag 1 maart haar jaarlijkse lammerendag bij de schaapskooi van de Lemelerberg. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen alle bezoekers de kleine lammetjes bewonderen.

Op de lammerendag is een kleine streekmarkt, waar producten uit de omgeving worden verkocht. De imker is er met diverse soorten honing. ‘Ambachen van vrogger en noa’ zal demonstraties geven van oude ambachten. Atelier Keet is er met producten van wol en natuur en milieugroep De Vechtstreek zal informatie geven over hun werk.

Op deze middag zijn er voor kinderen verschillende activiteiten te doen. Ze kunnen de schapen voeren, een praatje maken met de schaapsherder of meedoen aan een quiz. De Stichting Helpt Roemenië heeft in hun kraam activiteiten voor jong en oud.

Vanuit het Natuurinformatiecentrum Ommen, Hammerweg 59a, is een wandeling uitgezet naar de schaapskooi. Vanaf 13.00 uur kan gestart worden met deze wandeling. In het centrum is een mooie expositie over schapen te zien.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.