kwiek wint op overtuigende wijze in beek

De handbaldames van GIBO Groep Kwiek hebben zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op BFC in het Limburgse Beek. Kwiek kwam wervelend uit de startblokken en denderde over BFC heen: 16-30.

Vanaf het eerste fluitsignaal volgden de dames van coach Henk Woudstra de adviezen op: ‘Net zo scherp en geconcentreerd als de vorige twee potten’, ‘We weten dat we kunnen handballen’ en ‘Nu gaan we laten zien dat een uithal ook eens van ons kan zijn’. Meer was er niet nodig om de neuzen allemaal dezelfde richting op te krijgen.

Binnen no-time had Kwiek een 5-0 voorsprong, door zeer snelle tegenaanvallen. BFC was dan ook genoodzaakt om in de eerste minuten al een time-out te nemen, wat voor hen niet mocht baten. Na een kwartier was de voorsprong uitgebouwd naar 1-9 en een comfortabele 5-15 stand met rust.

Verbaasd door het eigen sterke spel werd er op adem gekomen in de kleedkamer. ‘Samen zo doorgaan’, ‘Niet forceren’, ‘Rustig de gaten zoeken’. De tweede helft begon met een identieke actie als in de eerste helft. Hoewel BFC af en toe nog een treffer maakte stond de verdediging weer als een huis, net als in de vorige twee thuiswedstrijden. Ook ’t keeperswerk van Karin Roescher achter de verdediging bleek een ware frustratie voor de BFC-aanval.

In de wedstrijd waarin bijna alles goed leek te vallen en waarbij er zestig minuten geconcentreerd en op tempo werd gespeeld, was de bekroning voor Liset Meijerink als ‘Woman of the match’ een duidelijk teken aan de wand. Na afloop was er dan ook een polonaise met de supporters op het veld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.