kwiek boekt uiterst knappe overwinning

GIBO Groep Kwiek heeft vanmiddag in het eigen Tijenraan een knappe 21-19 overwinning op V en L geboekt. Na een wat rommelig begin ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarbij Kwiek op basis van vechtlust aan het langste eind trok. Minpunt aan de wedstrijd was het verbale geweld aan de kant van de gasten wat ook een gele kaart voor de trainer opleverde.

Voor een fanatiek aanmoedigend thuispubliek bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. De gasten uit Geleen stonden voor de wedstrijd op een derde plaats en begonen dus als favoriet aan het duel. Kwiek kwam echter beter uit de startblokken, want het stond al snel met 3-1 voor. In deze rommelige openingsfase, waarin balverlies aan beide kanten het spelbeeld bepaalde, wisten de gasten zich terug te vechten naar een 3-5 voorsprong. Vervolgens ging het tot de rust gelijk op, getuige ook de ruststand van 9-10 in het voordeel van V en L.

In de tweede helft begon V en L wat sterker. Toch liet Kwiek zich niet kennen, en al helemaal niet intimideren door het verbale geweld van de tegenstander. Dit leverde enkele gele kaarten op bij V en L en bovendien een rode prent voor Desiree Coomans. Kwiek herpakte zich na een matig begin van de tweede helft uitstekend en tot aan het einde ging het gelijk op. Het publiek merkte dat elke steun nodig was en ging volledig achter het team staan. En met resultaat, want Kwiek won uiteindelijk met 21-19.

Door het gelijkspel van Dalfsen tegen Wings (18-18) van gisteren was Kwiek van te voren al zeker van de winnaarspoule. Echter, hoe hoger je in de competitie eindigt, hoe meer startpunten je meekrijgt naar de winnaarspoule. Dus wat dat betreft hebben de handbalsters uit Raalte zichzelf een goede dienst bewezen. Volgende week moet Kwiek nog naar Aalsmeer voor de wedstrijd tegen FIQAS, de hekkensluiter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.