kwiek blijft ook in de beker gewoon winnen

De handbaldames van GIBO Groep Kwiek uit Raalte zijn zeker van een plek in de kwartfinale van de beker. In Valkenswaard bleken de dames van coach Henk Woudstra gisteren net te sterk voor eerstedivisionist VHC. Het was echter geen makkelijke avond, mede doordat de thuisploeg wat recht had te zetten na mindere resultaten van de laatste weken. In een zinderende wedstrijd trok Kwiek uiteindelijk aan het langste eind: 27-32.

Voor Kwiek betekent de overwinning in de beker al weer de vijfde zege op rij. Het laatste verlies is van exact een maand geleden, toen in Dalfsen een pijnlijke 30-16 nederlaag werd geleden. Een plaats in de degradatiegroep leek onafwendbaar, daar waar men er van overtuigd was dat de ploeg veel meer in haar mars had dan handballen tegen degradatie. Bovendien werd het afscheid van Woudstra aangekondigd, maar juist toen keerde het tij.

”Het verlies in de derby tegen Dalfsen werd hier in de regio gezien als een schandelijke nederlaag”, vertelt Woudstra tegenover Handbalstartpunt.nu. “Zo hebben de speelsters het zelf ook wel ervaren. Maar ze hebben die nederlaag op een goede manier weten om te zetten in resultaten. Zaterdagavond werd al duidelijk dat we zeker waren van de finalepoule nadat Wings gelijk had gespeeld tegen Dalfsen. Maar met onze overwinning op V en L hebben we de play-off geheel op eigen kracht bereikt.”

Die finalepoule vormt voor Kwiek een toetje op het seizoen, want lange tijd zag het er naar uit dat Kwiek juist tegen degradatie zou strijden. “We gaan lekker onbevangen spelen en het liefst trekken we de resultaten van de laatste weken door”, vervolgt de coach uit Dalfsen. “We hebben niets te verliezen. Ik ben er van overtuigd dat we een rol van betekenis zullen spelen in de finalepoule. Het zal niet zo zijn dat de tegenstanders denken dat ze hier wel even komen winnen.”

Verder mag de Raalter handbalploeg zich natuurlijk ook opmaken voor de kwartfinale in de beker. Tegen welke ploeg het dan moet spelen is nog niet bekend. Eredivisionisten Aalsmeer en BFC plaatsten zich gisteravond ook voor de volgende ronde. Dalfsen speelt donderdag in de eigen Trefkoele voor een plaats bij de laatste acht tegen VOC, de koploper uit de eredivisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.