je kunt zelfs een heideschaap adopteren

Lammerendag is mooi. Maar hoe lang lopen die lieve schaapjes nog onder begeleiding van een herder rond op de Lemelerberg? Dat ligt er ook een beetje aan of de burgerij daar geld voor over heeft.

De schapen (Veluws heideschaap) en hun lammeren beheren voor Landschap Overijssel de Lemelerberg en het Wierdense Veld. Vanaf half april trekken de herders er weer dagelijks met de kuddes op uit om de heide in stand te houden. Het werken met schaapskuddes is mooi werk, maar ook zeer arbeidsintensief en kostbaar.

Mede door adoptie van schapen financiert Landschap Overijssel de twee schaapskuddes. Belangstellenden kunnen voor 65 euro een Veluws heideschaap adopteren. Voor meer informatie kijk op staging2.landschapoverijssel.nl of bel met 0529-401731.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.