jansen kon deze winter zijn mest wel kwijt

Loonbedrijf Jansen is het gelukt de afgelopen winter voldoende opslag te vinden voor zijn mest. Wie in het Sallandse landschap rondkijkt is het misschien al wel opgevallen dat de boeren weer de mest aan het uitrijden zijn. Dat mag vanaf 1 februari weer volgens Twan Gubbels van loonbedrijf Jansen Wijhe, van het bedrijf dus dat afgelopen zomer veelal negatief in het nieuws was. “Maar nu is het vooruit kijken.”

Het woord ‘dwangsom’ horen ze bij het loonbedrijf Jansen Wijhe dan liever ook niet meer. “Daar is vorig jaar veel negatief nieuws over geweest”, weet Twan Gubbels nog goed. “Dat is niet leuk geweest. Het was helemaal niet nodig. We probeerden gewoon de boeren te helpen en de mestwetgeving te tackelen.”

De nieuwe mestwetgeving – die op 1 januari 2006 is ingegaan – is volgens Gubbels mede verantwoordelijk voor de problemen. “We moesten ons als bedrijf aanpassen, want met betrekking tot de mestopslag veranderde er van alles. Daarnaast was het wachten op allerlei vergunningen niet prettig.” En nog steeds is het nog niet helemaal naar wens. Gubbels: “We ‘zitten’ nu op 65.000 kuub mestopslag, maar we moeten nog richting de 85.000.”

Bij Jansen kijken ze liever niet terug op afgelopen zomer, maar vooruit op de rest van 2008. En daarover zijn ze hoopvol gestemd. “We zijn de winter goed doorgekomen. Met het mooie weer kan er alweer mest uitgereden worden. Er komt een mooie tijd aan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.