heeten klaar voor tweede fase herinrichting

De herinrichting van het centrum in Heeten verloopt voorspoedig. Maandag 18 februari start de gemeente al met de tweede van vijf fases. Hierdoor wordt de overlast voor de inwoners van Heeten zoveel mogelijk beperkt. Tijdens de tweede fase is het sportpark gedurende het grootste gedeelte van de werkzaamheden met de auto vanaf de noordkant gewoon bereikbaar. Het sportcomplex blijft in het weekend sowieso goed bereikbaar.

De eerste fase betrof met name de herinrichting van de Holterweg en die is nu bijna afgerond. De riolering is vanaf de Dorpsstraat tot de Uilenbroekstraat vervangen en de Holterweg is gedeeltelijk voorzien van een regenwaterriool. De bestrating is grotendeels klaar, alleen de toplaag van het asfalt is door de lage temperatuur van de laatste weken nog niet aangebracht. Dit wordt tijdens de werkzaamheden in de tweede fase meegenomen.

In de tweede fase wordt de Dorpsstraat tussen Bosgoed en de komgrens in noordelijke richting aangepakt. De werkzaamheden beginnen met het vervangen van de riolering vanaf het Dorpsplein tot aan de sporthal. Aansluitend aan de rioleringswerkzaamheden worden trottoirs en parkeerplaatsen opnieuw bestraat. Verder komt er een nieuwe asfaltdeklaag op de Dorpsstraat, inclusief de rode fietsstroken. Ook worden er plateaus aangebracht op de kruisingen en voor de sporthal.

Vanaf maandag is het eerste gedeelte van de Dorpsstraat vanaf de Holterweg tot de Johannalaan in zijn geheel afgesloten voor het verkeer. Als de werkzaamheden in de tweede fase volgens planning verlopen, dan moet deze fase op 25 april 2008 af zijn. De bus rijdt tot die tijd een alternatieve route. Er komt een tijdelijke halte aan de Holterweg vóór de bakker. Haltes op het Dorpsplein en de Koopmansstraat vervallen vanaf fase 2 definitief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.