haarman vermaakt scholier op vreemde fiets

In het gemeentehuis in Raalte is vanochtend de aftrap gegeven van de tweedaagse verkeersveiligheidsactie van de gemeente. Alle brugklassers van het Carmel College Salland worden in twee dagen op de hoogte gesteld van de gevaren die het verkeer met zich meebrengt. Zeker als daar levensbedreigend gedrag bij komt kijken.

Wethouder Ben Haarman opende vanochtend op ludieke wijze de verkeersmarkt. Op een rare fiets, waarbij de achter-as niet in het midden van het wiel zit, vermaakte hij alle aanwezige scholieren tot lachen toe. De kinderen die aanwezig waren kregen daarop een interactieve verkeersveiligheidsles voorgeschoteld.

De les werd gegeven door een aantal instanties werkzaam in de spoorwegbranche. Zo werd er een uiterst indrukwekkende film getoond over het gevaar en gevolgen van waaghalsgedrag bij een spoorwegovergang. Over jongeren die nog net voor een trein langs glippen, sabotage aan de overwegen plegen of voorwerpen op het spoor leggen, maar het vervolgens zelf nooit meer na kunnen vertellen.