greenpeace in actie tegen gentech in salland

Het gentechproefveld in Salland is al een hele poos onderwerp van gesprek en nu ook Greenpeace in actie lijkt te komen, zal dat nog wel even zo blijven. De organisatie heeft bij het ministerie van VROM bezwaar ingediend tegen vergunningen voor veldproeven met gentech van de bedrijven Monsanto en Pioneer.

Greenpeace geeft aan tegen proeven te zijn, omdat ze een gevaar betekenen voor ’t milieu. Door wind verspreiden stuifmeelkorrels zich naar naastgelegen velden met natuurlijke maïs. Als eenmaal gentech-vervuiling optreedt kan dit niet worden teruggedraaid.

De maïssoort waarmee het bedrijf Monsanto, dat van plan is om bij Heino proeven te doen met genmaïs, op de Nederlandse akkers wil gaan experimenteren is volgens Greenpeace toch al erg omstreden. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze maïs niet op het veld thuishoort, omdat dit een bedreiging voor gezond voedsel en veevoer betekent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.