Home / archiefcentraal / geen auto op zevensprong daggertsbrug

geen auto op zevensprong daggertsbrug

De Daggertsbrug in Raalte wordt – net als overigens de Enkbrug – niet meer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Dat deelt het college van burgemeester en wethouders mee aan Ben Nijboer, het VVD-raadslid die openstelling opnieuw aan de orde stelde. Hij deed dat, toen restauratie van de bruggen aan de orde kwam.

De bruggen zijn destijds dichtgegaan om het verkeer aan die kant van het centrum van Raalte op een andere manier gebruik te laten maken van de wegenstructuur. Om in dat spel mee te spelen werd destijds de Botermakersbrug aangelegd.

De Daggertsbrug had nog een speciaal probleem aan zijn broek hangen. Eigenlijk is het een grote kruising van zeven wegen. Vier daarvan lopen aan weerszijden langs het kanaal. De Almelose-, de Brug- en de Marktstraat zijn de andere drie. Niet bepaald een wegenstructuur waar je lekker veel verkeer over wilt jagen. Toen niet. En nu nog steeds niet, vindt het college.

Lees ook

Luttenberg maakt zich op voor Dorpskwis

LUTTENBERG – In Luttenberg vindt op zaterdag 30 oktober een Dorpskwis plaats. Honderden dorpsgenoten, verenigd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.