foto en filmwedstrijd van het waterschap

Om het jubileum van het Waterschap Groot Salland extra luister bij te zetten organiseert zij een foto-, schilder- en filmwedstrijd gericht op het thema water. De wedstrijd is uitgeschreven voor de inwoners van het beheersgebied van Groot Salland. De winnaar per categorie (foto, schilderij, film) wint een weekendje weg voor twee personen naar een waterstad.

Iedereen die kan fotograferen, tekenen, schilderen of filmen kan in principe meedoen aan de wedstrijd. Dat hoeft niet eens per se individueel te gebeuren, want ook een school of een vereniging kan gewoon een bijdrage insturen. De materiaalkeuze is geheel vrij. Je mag dus ook met glas in lood of met verschillende stoffen werken bijvoorbeeld. Uiterlijk 1 mei moeten de inzendingen bij het waterschap binnen zijn op het hoofdkantoor aan de Dr. Van Thienenweg 1 in Zwolle.

Groot Salland kiest er bewust voor om burgers, verenigingen en andere belangengroepen te betrekken bij de jubileumactiviteiten. Op die manier wil de jubilerende organisatie laten zien waarom het er al die 700 jaren is geweest en ook in de toekomst nodig zal blijven. Want zeven eeuwen is een hele tijd. En dat moet gevierd worden met verschillende activiteiten. Zo schreef het waterschap ook al een waterprijsvraag uit, waarbij iedereen een watervoorstel mocht indienen.

Ook is een jubileumonderdeel op de website van het waterschap geplaatst. Hier worden onder meer vele historische waterverhalen gepubliceerd uit het gebied. Tevens organiseert het waterschap een symposium over waterbeheer in verleden en toekomst. Meer informatie over het 700-jarig jubileum van Groot Salland is te vinden op staging2.wgs.nl/700jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.