extra trainingen voor jeugdige basketballers

De fanatieke basketballers Jan ter Veer uit Olst en Guido Merlijn uit Deventer organiseren in samenwerking met Olstars en Isala ‘fundamentaltrainingen’ voor de jeugdleden van beide plaatselijke basketbalverenigingen. De eerste training is op 9 maart.

De twee trainers: “Door extra te trainen en specifieke aandacht aan de ‘fundamentals’ te besteden, willen we bijdragen aan het verbeteren van het basketbalniveau van de jeugd in de regio. Dit legt een basis voor een gezonde basketbaltoekomst. Tijdens de trainingen worden we ondersteund door (beginnende) trainers van beide verenigingen. Met enkele aanwijzingen van onze kant, kunnen zij zich ontwikkelen tot betere jeugdtrainers.”

Tijdens deze gezamenlijke trainingen wordt de jeugd getraind in het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals: vangen en passen, dribbelen, schieten, verdedigen en vrijlopen. Het goed beheersen en kunnen uitvoeren van deze ‘fundamentals’ is de basis om een goede speler te worden. Tijdens de allerlaatste training wordt er gekeken of deelnemers de aangeleerde basisvaardigheden goed beheersen. Is dit het geval, dan ontvangen ze een mooi basketbal fundamental diploma.

De trainingen worden gehouden op zondagochtenden en vinden afwisselend plaats in Olst en Deventer. In Olst wordt getraind in sporthal de Hooiberg, de trainingen in Deventer vinden plaats in sporthal Zandweerd. Alle deelnemers van deze trainingen gaan in april een duel bezoeken van eredivisieclub Landstede uit Zwolle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.