erf overmeen resultaat van rood voor rood

De eerste Rood voor Rood-overeenkomst in de gemeente Raalte is gisteren ondertekend op het erf van de initiatiefnemers aan de Overmeenweg in Heeten. Twee families zetten daar het Sallands boerenerf om in het nieuwe landgoed Erf Overmeen. Salland Centraal kondigde de ondertekening al eerder aan.

Er komen twee nieuwe, onder architectuur gebouwde huizen en een zeer ruime, monumentale woonboerderij (1914) te staan. Bij het erf hoort zes hectare grond met gevarieerd loofbos, grasland, een poel, heggen, boomsingels en paden. Het erf en landgoed worden in 2008-2009 onder landschaps-architectuur gebouwd en aangelegd.

Door de sloop van ruim 850 vierkante meter schuuroppervlak krijgen de initiatiefnemers het recht om één compensatiewoning te realiseren. De schuren zijn de afgelopen vijftien jaar gebruikt om struisvogels te fokken. Door de tweede agrarische woning te verplaatsen, ontstaat planologisch ruimte om de twee woningen zo te realiseren dat die bijdragen aan een mooi ruimtelijk geheel. De oude Sallandse boerderij komt door de sloop van de tweede bedrijfwoning weer vrij in het zicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.