erf overmeen moet erf beumershoek worden

Erf Overmeen moet op zoek naar een andere naam. Dat vindt de Historische Vereniging Raalte en Omstreken. Ze hebben dat in een brief laten weten aan de initiatiefnemers van Erf Overmeen, de mensen achter de eerste Rood voor Rood-regeling in Raalte.

In die brief stelt de vereniging dat de keuze van de naam vanuit historisch perspectief nogal wat vraagtekens oproept. Immers het vanouds bekende erve ‘Overmeen’ is een van de oudste erven in de marke Pleegste. De boerderij die er momenteel nog staat, wordt bewoond door de familie Klein Overmeen. Pleegste is grofweg de streek tussen Raalte Zuid en Heeten.

De Historische Vereniging zou het jammer vinden als de naam Overmeen, vanouds verbonden aan de boerderij aan de huidige Overmeenweg, verhuist naar de Beumershoek. In de brief is de eigenaren van het landgoed in overweging gegeven een andere naam te kiezen, bijvoorbeeld Beumershoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.