en wat gebeurt er met de zandbelterbrug

Grondbank Midden-Gelderland (GMG) organiseert samen met het jubilerende Waterschap Groot Salland en de gemeente Deventer een informatieavond over de verondieping van de plas Linderveld in Lettele. Dat heeft ook gevolgen voor de Zaldbelterbrug tussen Heeten en Lettele.

De Grondbank moet grond kwijt, dat vrijkomt uit bouwlocaties in de Stedendriehoek. Het gaat om zeer licht tot licht verontreinigd slib. De effecten op oppervlaktewater en grondwater zijn volgens het waterschap verwaarloosbaar. “Bijna elke watergang, sloot of plas in landelijk gebied heeft dit type slib. Het gaat om organisch materiaal dat in het water terecht is gekomen.” Groot Salland stemt er in toe dat zand in een waterplas in het Linderveld te gooien. Die werkwijze wordt ‘verondiepen’ genoemd.

Het gevolg daarvan is dat er voor een periode van bijna vijf jaar honderden vrachtwagens van de kant van Deventer richting die zandplas rijden. Die vrachtwagens zijn vele malen te zwaar voor de monumentale Zandbelterbrug over het Overijssels Kanaal tussen Heeten en Lettele (bij het woonwagenkampje). Dus moet die brug vervangen worden, moet er een andere brug komen, of moeten de vrachtwagens een andere route nemen.

Tijdens deze avond zal het plan in een presentatie nader worden toegelicht. Het waterschap en de gemeente zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven over de lozingsvergunning en diverse verkeersaspecten. Let wel: het is een informatieavond. Politici laten zich dan doorgaans niet verleiden tot discussie. De avond is dinsdag 26 februari vanaf 19.30 uur in Café-Restaurant Spikker, aan de Bathmenseweg 34 te Lettele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.