eerste drankdode in ziekenhuis komt er aan

Het zal niet lang meer duren, of we hebben een weekend waarin de eerste drankdode valt in een ziekenhuis in Deventer of Zwolle. Dat zegt korpschef Pieter Jaap Aalbersberg van de politieregio IJsselland, op basis van wat er nu ieder weekend al binnen wordt gebracht aan meer dan dronken jongeren.

Aalbersberg zat gisteravond in de VPRO-documentaire Proost. Hij nam daar nog een paar stevige uitspraken voor zijn rekening. Dat de inkomsten van een sportclub bepaald worden door de lengte van de bar, bijvoorbeeld. En dat Nederland in het buitenland meer bekend is vanwege ’t grote Holland House dan vanwege andere prestaties.

In Proost was het verbluffende verhaal over Albert Heijn te horen dat een Katwijks plan torpedeerde om voortaan alleen nog maar drank te verkopen aan jongeren ouder dan 18. AH gaf eerlijk toe daar tegen te zijn omdat ze de verkoop aan 16- en 17-jarigen niet wilde missen.

Aalbersberg haalde naast argumenten van sociale aard tevens economische argumenten aan tegen drankgebruik. “Veel drank leidt op den duur tot aantoonbaar verminderde intelligentie. Daar gaan we als land over tien jaar massaal problemen mee krijgen”, aldus de politiebaas van ondermeer Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.