een pools klusteam inhuren is dus niet wat

Zo heel handig blijkt het inhuren van een Pools klusjesteam dus helemaal niet te zijn. Poolse arbeiders worden vaak ingehuurd vanwege hun zeer lage uurtarief. Ze zijn gewoonweg een stuk voordeliger. Maar dat pakt niet altijd gunstig uit. Toen Onze Man laatst hoorde dat schilders een hele muur in Heino hadden geverfd in plaats van alleen de kozijnen werd het tijd om de mening van het Sallandse publiek eens te vragen.

Steeds meer Polen bieden zich namelijk tegen zeer scherpe uurtarieven aan in Salland. Het lijkt meer en meer de normaalste zaak van de wereld te worden dat er een a4’tje op de deurmat valt van een Pools klusteam, dat zich aanbiedt voor een laag uurtarief. Hoeveel van dit soort klusteams zijn er inmiddels wel niet? Als we even in onze oud-papierbak speuren, dan komen we al vrij snel diverse Poolse klussers tegen.

Het gaat hier vaak om Polen die zich in het westen van het land hebben gevestigd, maar zonder pardon over het gehele land uitwaaien om aan de slag te gaan. En dat gaat ze blijkbaar goed af, want in de afgelopen jaren is het aantal Polen dat zich heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sterk toegenomen. De meeste Polen zijn ‘zelfstandigen zonder personeel’ (zzp) en werken in de bouw of de landbouw.

Volgens de Polen zelf is alles wat ze doen legaal, maar is dat eigenlijk wel zo? En hebben de Nederlandse ondernemers veel last van de lage tarieven van de Polen? Wie het weet mag het zeggen. Dat de Nederlanders een hard hoofd hebben in de kwaliteiten van de zogenaamde Poolse klusjesteams is inmiddels wel duidelijk. In onze laatste nieuwspoll stelden wij namelijk dat het inhuren van Polen, gelijk staat aan het vragen om problemen.

Als je vraagt om de buitenkant van je huis geschilderd te krijgen, dan sta je toch wel vreemd te kijken als binnen een aantal uur de verf op is. pollProblemen dus! Niet de kozijnen, maar de hele buitenmuur werd van een nieuwe kleurlaag voorzien, [url=https://sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=3771]getuige ons voorbeeld[/url]. Op onze poll stemden in totaal ruim 170 mensen, waarvan de helft blijkbaar slechte ervaringen heeft met het inhuren van Polen. Maar liefst 55 procent stelt dat het inhuren van Polen gelijk staat aan het vragen van problemen. In 35 procent van de gevallen ging de stem naar oneens, de overige stemmers hadden geen mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.