de column van tonia jool

De kids zijn alweer druk op zoek naar een vakantiebaantje! In de horeca liggen wat dat betreft redelijk veel kansen. “Maar doe me een lol en ga alsjeblieft niet in zo’n tent werken waar gasten een paar uur onbeperkt eten en drinken mogen”, heb ik mijn meiden gewaarschuwd. Als je ziet hoe het daar soms kan toegaan… Hoe later op de avond, hoe joliger de sfeer. Nee, daar laat ik mijn jonge dochters niet graag op los!

Ik weet heus wel waar ik het over heb hoor. We zijn wel eens met een club in zo’n restaurant geweest, waar je – zo vaak als je maar wilt – naar de tap mag om je glas opnieuw te vullen, vlees op de grill mag leggen en met je bordje langs het buffet mag schuiven. Vooral de mannen zijn er tuk op, al dat vlees! Sommigen zijn echt inhalig en schransen totdat ze erbij neervallen. Het gerstenat vloeit vaak rijkelijk en er zijn altijd lui die zich helemaal laveloos drinken…

Een kameraad van Hessel, Martin, ging een tijdje geleden met z’n vriendenclubje naar een dergelijke horecagelegenheid Nou, die hebben daar de bloemetjes buitengezet! “Het was prachtig”, vertelde hij ons met een ondeugende vrolijke schittering in zijn ogen. “Goh… Wat hebben wij daar gelachen, magnifiek! We hebben daar twee uur gezeten, onbeperkt eten en drinken….Het eindigde als één grote smeerbende!”

.

Zijn verhaal: “Wij zaten daar dus boven, samen met een grote familie en een studentenclub. Nou, die kinderen van die familie speelden daar dus braaf in de ballenbak, maar werden op een gegeven moment wat balorig en begonnen dus met ballen te gooien naar die studentenclub. Tja, natuurlijk kon het niet uitblijven. Die gingen daarop teruggooien en al gauw kreeg óók ons kluppie de ballen om de oren.”

“En toen was het hek van de dam”, ging Martin zijn verhaal lachend verder. “Want die studenten gingen die ballen toen met bier vullen en begonnen naar ons en de familie te gooien. Iemand dacht toen leuk te zijn en ging met schnitzels gooien. Niet veel later ging er van álles door de lucht! Bier en zelfs plantenbakken, ha ha!”

“Maar heeft het personeel dan helemaal niet ingegrepen?” vroeg ik verwonderd. “Nee! Ze hebben alleen gevraagd of de jongens alsjeblieft niet in de ballenbak wilden gaan zitten… Het was één grote smeerbende. En dat geklooi met dat ijs… Alles zat onder! Maar ik hoor het van meer mensen hoor, dat er wel eens voedselgevechten gehouden worden en dat het vlees achter de verwarming wordt geplakt!”

Als zijn verhalen allemaal waar zijn, kunnen ze daar zo nu en dan vast wel extra schoonmaakpersoneel gebruiken. Hé, misschien is dát dan wel iets voor mijn meiden!

Tonia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.