carmel gaat verder met stichting sporttalent

Het Carmel College Salland in Raalte heeft haar sponsorcontract met Stichting Sporttalent verlengd tot september 2011. Met de sponsoring van het Handbal Talent Centrum versterkt de school haar positie als topsportvriendelijke school. Voortaan volgen alle sporters van ’t Carmel Handbal Talent Centrum (CHTC) onderwijs op het Carmel College Salland of de Landstede. Dit biedt meer mogelijkheden voor het vaststellen van trainingsprogramma’s en internationale activiteiten.

De middelbare school is sinds 2003 sponsor van het CHTC. Het CHTC biedt handbaltalenten uit de regio Salland de mogelijkheid hun talenten individueel te ontwikkelen tot nationaal niveau en internationaal niveau. Het Carmel College biedt diverse faciliteiten om verschillende takken van sport en onderwijs te combineren. Zo is er ook een topsportcoördinator binnen de school die de talentvolle sporters hierbij begeleidt.

Lynn, Naomi, Cindy en Rosan zitten allen op het Carmel College Salland en trainen twee keer per week 1,5 uur op het CHTC. Wat is het verschil met je eigen handbalclub of Selectie Oost? “Je leert hier heel veel. Hier word je sterker. Op mentaal, fysiek, technisch, tactisch én sociaal gebied”, vertelt Cindy. “Hier handballen we op een hoger niveau dan op onze eigen club. En we hebben stages, dat is wel bijzonder, dan train je met andere topsporters”, vult Lynn aan.

“Ons doel is zo hoog mogelijk te handballen”, zegt Naomi. “En alles eruit te halen wat je in je hebt”, aldus Lynn. Volgens Rosan is topsport wel goed met school te combineren. “Lessen die je mist kun je op een ander moment inhalen. En in de klas werk ik zo hard mogelijk, zodat ik bijna geen huiswerk meer heb. Je moet wel goed plannen, omdat we ’s avonds ook vaak trainen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.