brandbrief n35 raalte rechtdoor aan raad

De werkgroep ‘N35 Raalte Rechtdoor’ is zeer ontevreden over de wijze waarop het Raalter college omgaat met de Beleidsnotitie Raalte Noord. Verschillende keren heeft de werkgroep haar bezwaren kenbaar gemaakt, maar toch is het college er volgens de werkgroep niet in geslaagd om die argumenten duidelijk voor te leggen aan de raad.

Via een ‘brandbrief’ heeft de actiegroep, die inmiddels uit meer dan 230 bezorgde mensen bestaat, de raad vandaag alsnog op de hoogte gebracht van hun bezwaren. Donderdag neemt de gemeenteraad een besluit over de betreffende beleidsnotitie. Die zou eigenlijk moeten gaan over de inrichtingsplannen van Raalte Noord, maar de belangen van de verschillende tracévarianten van de N35 lijken daarin ook worden meegenomen.

Die weg kent vele knelpunten, iets dat de actiegroep ook erkent. Zij wil wel meewerken aan het zo spoedig mogelijk oplossen van die knelpunten, maar dan wel volgens het tracébesluit uit 1995. De actiegroep is vooral groot tegenstander van de zuidelijke variant, omdat de weg dan door natuur- en agrarisch gebied wordt aangelegd. Zij pleit ervoor dat de N35 op de huidige plek wordt verbreed en verdiept.

De werkgroep stelt dat het niet mogelijk is om met het college in discussie te gaan over de punten waarop zij bezwaar maakt. “Tijdens de voorlichtingsavond op 23 januari jongstleden zijn 230 bezorgde Raaltenaren slechts geïnformeerd over de knelpunten van de N35, maar alle vragen over tracévarianten en ingediende zienswijzen zijn toen niet behandeld noch besproken”, zo schrijft de actiegroep. “Laat duidelijk zijn dat wij als werkgroep ‘N35 Raalte Rechtdoor’ veel onvrede hebben over deze vrij laconieke wijze van reageren door het college.”

Het college vindt dat de ingediende zienswijzen geen aanleiding geven om de concept beleidsnotitie aan te passen. “De ruim 160 schriftelijke reacties zijn vooralsnog afgedaan met een standaard briefje”, aldus de werkgroep. “Hadden die reacties dan niets te melden. Hadden de ruim 230 bezoekers aan de informatieavond dan niets zinnigs gevraagd of opgemerkt over de Beleidsnotitie Raalte Noord?”

Het komt er op neer dat de werkgroep – die handelt namens bijna alle bewoners van Ramele, de Hondemotswetering, Hogeweg, Lageweg, Stobbenbroekerweg, Velner en Evenebelt – het nog steeds onaanvaardbaar vindt dat de tracévarianten over de N35 deel blijven uitmaken van de genoemde beleidsnotitie. Bovendien heeft de werkgroep een aantal kernpunten opgesteld, die de raad moeten helpen tot een wijs besluit te komen in de vergadering van donderdag. Het kernteam van ‘N35 Raalte Rechtdoor’ zal dan in ieder geval aanwezig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.