alle brugklassers naar grote verkeersmarkt

Alle brugklassers (ruim 600) van ’t Carmel College Salland doen mee aan de zeer grote verkeersveiligheidsactie van de gemeente Raalte. Ze gaan op donderdag 14 en vrijdag 15 februari naar de verkeersmarkt, die van 8.30 tot 16.00 uur wordt gehouden in het gemeentehuis in Raalte.

Het thema ‘Veilig op weg Van en Naar school’ van deze markt wordt gedurende deze twee dagen onder de aandacht gebracht op meerdere manieren. Zo is er een interactieve les door partijen uit de spoorwegbranche. Tijdens deze 45 minuten durende les worden leerlingen overtuigd van het gevaar van waaghalsgedrag bij een spoorwegovergang. Jongeren – die nog net voor de trein langs glippen, sabotage plegen aan overwegen of voorwerpen op het spoor leggen – zorgen, naast levensgevaarlijke situaties, ook voor treinvertragingen.

Ook staat voorlichting over alcoholgebruik in het verkeer op het programma, kunnen leerlingen diverse stands bezoeken en leren de ‘dode hoekgevaren’ kennen. Het Rode Kruis demonstreert een fietsongeluk en een defibrillator. Alle organisaties zijn erop gericht voorlichting te geven aan leerlingen van de brugklassen met als doel hen te overtuigen van goed verkeersgedrag, om zo het aantal jonge verkeersslachtoffers drastisch te verminderen.

Wethouder Ben Haarman opent donderdag 14 februari om 8.15 uur de verkeersmarkt op zeer ludieke wijze. De gemeente Raalte organiseert de verkeersmarkt in samenwerking met Kromstaf Organisatie & Educatie uit Deventer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.