zuip de biertank leeg bij de leeren lampe

Uitspanning De Leeren Lampe in Raalte sluit haar deuren. Per 1 maart bestaat de discotheek niet meer. Op dezelfde locatie moet ongeveer een jaar later een nieuw vrijetijdscentrum komen te staan, met onder andere een bioscoop, bowlingbanen en een kleine discotheek. Tot die tijd staan er echter nog verschillende evenementen op het programma. En voor al die evenementen betekent het de laatste keer in De Leeren Lampe, want ook de naam zal niet terugkeren.

Het eerste weekend van februari is De Leeren Lampe echter nog gewoon de residentie van carnavalsvereniging de Stöppelkaters. Vanaf vrijdag 1 februari tot en met dinsdag 5 februari kunnen alle feestgangers nog dagelijks terecht aan de Almelosestraat. Maar wie na carnaval nog een broekzak vol met munten over heeft, kan deze ook later nog leegmaken.

Het slotakkoord is op zaterdag 23 februari. Voor de allerlaatste maal is de discotheek dan in de huidige vorm te bezoeken. Het slotfeest heet ‘Zuip de Biertank Leeg-Party’, een naam die er weinig onduidelijkheden op nahoudt. ’s Avond zal het allerlaatste pilsje worden getapt voordat de uitgaansgelegenheid definitief tegen de vlakte gaat.

Een dag eerder viert De Leeren Lampe al de allerlaatste Dance Classics op de huidige locatie. Met medewerking van de band Time Bandits wordt er nog één keer een knallende fuif gegeven met de hits van toen. Liefhebbers van de Dance Classics Party kunnen ook eerder nog wel terecht. Komende vrijdag staat er nog een editie op het programma, net als op vrijdagavond 8 februari. Na het slotweekend is het echt gebeurd en moeten we een jaar wachten op het nieuwe vrijetijdscentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.