zuidwijklaan raalte eindelijk weer opgepakt

Al jaren is er sprake van het doortrekken van de Burgemeester Zuidwijklaan richting kruispunt Bos. Tot op heden is dat nog niet gebeurd. Deze week is er wel weer een stap vooruit gemaakt om de aanleg te realiseren. Dat wordt gedaan door het bouwbedrijf Timmerhuis Oude Wolbers, die grondeigenaar is in het gebied Sallandse Poort Oost. De aan te leggen weg geldt als belangrijke route voor de ontsluiting van Raalte Noord.

De Zuidwijklaan loopt nu vanaf de rotonde op de Ganzeboomlaan tot aan de Twickel in Raalte Noord. Daartussen is bij de aanleg al wel een rotonde aangebracht, met een tot op heden afgesloten derde tak. Die tak wordt doorgetrokken richting het kruispunt. Na oplevering van het restant van de Zuidwijklaan wordt de Haringdijk teruggebracht tot fietspad. Die weg is nu een drukke sluiproute richting de N35 en de N348.

De aanleg van de Zuidwijklaan is niet alleen van belang voor de ontsluiting van Raalte Noord, maar ook de toekomstige woonwijk is gebaat bij snelle oplevering. De plannen voor die wijk liggen er al een tijdje. In de hoek tussen de Ridderschapsweg en de huidige Zuidwijklaan zullen 215 woningen worden gebouwd. Het merendeel daarvan wordt ontwikkeld door Salland Wonen, de rest wordt gebouwd door het bouwbedrijf uit Vriezenveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.