zo snel mogelijk de rotonde nemen

Onze Man kwam van de week op de fiets Heeten binnen en zag op de rotonde een wel heel handige sluiproute. Het leek een goede manier om vanuit de Schoonhetenseweg snel Heeten in te rijden. Maar bij terugkomst scheen het toch een handiger route vanuit Heeten de Schoonhetenseweg op.

Van Heeten de Schoonhetenseweg op lijkt namelijk het meest logisch, omdat je zo’n rotonde toch rechtsom neemt. De andere kant op is dan via deze sluiproute inderdaad het kortst, maar ook het gevaarlijkst. Hoe dan ook heeft het te maken met haast: Zo snel mogelijk Heeten in of uit. En dan zijn die rotondes inderdaad ondingen. Want je moet er geen haast bij hebben. En tegelijk zie je hier een gouden wet de kop opsteken. Leg een weg logisch aan. Anders doen de gebruikers het wel.

En dat kan er soms nog best gek aan toe gaan. Onze Man had ooit een collega die gewoon de oude weg weer wilde nemen. Rechtdoor dus. Met een flinke borrel op midden op de rotonde sprak de chauffeur: “Goh, vanmorgen lag die er nog niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.