wordt raalte bestuurd door de buurtdorpen

Je hoort het mensen op een verjaardag regelmatig zeggen: “Ach, Raalte wordt toch bestuurd door de buurtdorpen!” Maar is dat eigenlijk wel zo? Salland Centraal zocht het even uit en kwam tot de volgende conclusie.

Als we puur en alleen naar het Raalter college van burgemeester en wethouders kijken, dan klopt de uitspraak aardig. Want er zit in het college slechts één Raaltenaar, te weten wethouder Ben Haarman. Kijken we naar de gemeenteraad, dan zien we dat het aandeel Raaltenaren nog wel behoorlijk groot is. Twaalf van de 25 raadsleden zijn namelijk woonachtig in Raalte.

De andere dertien zijn afkomstig uit de buurtdorpen, waarvan zes uit Heino. Heeten is met drie raadsleden goed vertegenwoordigd, Mariënheem met twee, Nieuw Heeten en Broekland met één. Met andere woorden: In de gemeenteraad van Raalte zitten helemaal geen inwoners van de plaatsen Laag Zuthem, Lierderholthuis en Luttenberg. Wij van Salland Centraal zijn zeer benieuwd waar op verjaardagen in die dorpen zoal over wordt gesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.