wie is jacques van loevezijn eigenlijk

Jacques van Loevezijn is op 20 december 2007 geïnstalleerd als lid van de raad van de gemeente Raalte, voor het CDA. Omdat niet alle inwoners van de gemeente Raalte hem zullen kennen, stelt hij zichzelf graag even voor.

“Ik ben 45 jaar oud en heb met mijn vrouw Femke drie kinderen, waarvan sinds kort één tiener. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Wierden en na vele omzwervingen in zowel binnen- als buitenland in 1992 in Raalte neergestreken. Vijf jaar later, in 1997 dus, zijn wij weer verhuisd van de Bevernel in Raalte naar de Dorpsstraat in Heeten.”

“Mijn werkzame leven is tot nu toe zeer veelzijdig geweest. Tot het jaar 2002 heb ik na mijn studie diverse managementfuncties in de financiële dienstverlening vervuld. In 2003 heb ik de overstap gemaakt naar de overheid en wel de gemeente Zwolle. Als hoofd Documentaire Informatievoorziening ben ik in deze gemeentelijke organisatie verantwoordelijk voor allerlei digitaliseringtrajecten.”

“Naast deze werkzaamheden heb ik mij continu gestort in allerlei met name plaatselijke besturen van diverse pluimage, zoals het hoofdbestuur van Stöppelhaene, raad van toezicht kinderopvang KOOS in Raalte, parochievergadering Heeten en het bestuur van de Stichting Muziekonderwijs Raalte. Aangezien ik, zoals blijkt, graag betrokken ben bij het maatschappelijk gebeuren, zie ik derhalve het besturen min of meer als een dienstbare hobby. Daarnaast probeer ik nog te sporten, maar de laatste tijd blijft dat beperkt tot het leiden van een jeugdvoetbalelftal van mijn zoon.”

“Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid heb ik mij ook altijd geïnteresseerd voor de regionale politiek. Hoewel ik al sinds mijn studententijd lid ben van het CDA, ben ik voor het eerst hierin actief betrokken geraakt in de jaren negentig toen ik door het CDA ben benaderd voor de Raalter raad. Dit was destijds echter niet te combineren met mijn werk. In 2005 ben ik gevraagd mee te werken aan het samenstellen van het verkiezingsprogramma van het CDA Raalte. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een plaats op de kandidatenlijst en nu in het raadslidmaatschap.”

“Mijn ervaring in bedrijfsleven én overheid kan ik goed inzetten in mijn portefeuille, die ondermeer bestaat uit MKB- en industrie, dienstverlening, ruimtelijke ordening en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Ook wil ik een bijdrage leveren aan een verdere verbetering van de politieke cultuur binnen de gemeente Raalte: Het gaat om een constructief debat, op een open en transparante wijze gevoerd en leidend tot concreet resultaat. Alleen op deze manier zijn wij dienstbaar aan de inwoners van deze prachtige gemeente!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.