wedstrijd voor beste etalage in stoppelburcht

Carnavalsvereniging de Stöppelkaters organiseert ook dit jaar weer een etalagewedstrijd. Dat doet het in overleg met het Raalter Ondernemers Verbond (ROV). Winkeliers in Raalte moeten ervoor zorgen dat heel Stöppelburcht in het eerste weekend van februari een carnavaleske uitstraling krijgt. De mooiste carnavalsetalage wordt in het zonnetje gezet. Afgelopen jaren wonnen De Plantage en Juwlier Boertie al de bijbehorende oorkonde.

Tienduizenden bezoekers bezoeken al jaar in jaar uit op zondag de grootste carnavalsoptocht van Salland. Ook de kinderoptocht op zaterdagmiddag trekt altijd veel kijkers naar het centrum van Raalte, terwijl het traditionele foekepotten jaarlijks vele honderden kinderen in de benen brengt. Dan is het dus extra leuk wanneer er ook in het hele dorp te zien is dat het weer carnaval is.

Dat vonden het ROV en de Stöppelkaters twee jaar geleden ook, toen zij voor het eerst de etalagewedstrijd uitschreven. Het zou de feestvreugde nog extra verhogen als ook etalages van winkels en zaken, in wat voor vorm ook, aandacht besteden aan carnaval. Dat was de achterliggende gedachte en die is sindsdien niet meer losgelaten. Dat het carnaval is, moet gewoon op veel plekken in het dorp te zien zijn.

Prins Robby de Eerste, begeleid door enkele Hofdames en leden van de Raad van Elf, zal vrijdagmiddag 1 februari vanaf ongeveer 13.00 uur ’s middags een rondgang maken door het centrum van Raalte en de versierde etalages beoordelen. Diezelfde middag wordt in de mooiste carnavaleske etalage een bord met ‘Mooist versierde etalage carnaval 2008’ opgehangen. Vijf dagen lang mag de betreffende winkel dan die titel dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.