waar blijft belijning op de lierderholthuisweg

Hans Kelderman heeft er meer dan genoeg van. Al vier jaar lang probeert hij de gemeente Raalte zover te krijgen dat er nieuwe belijning wordt aangebracht op de Lierderholthuisweg, maar tot dusver heeft deze nog niets ondernomen. Alle reden voor de inwoner van Lierderholthuis dus, die zich er behoorlijk kwaad om maakt, om een officiële klacht in te dienen.

De druppel die de emmer deed overlopen was een auto-ongeval tijdens nieuwjaarsnacht, waarbij een vrouwelijk bestuurder uit Lierderholthuis in dichte mist in de sloot belandde. “Vooral bij dichte mist is goede belijning cruciaal”, meent Kelderman. Hij stelt dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur. “Door de jaren heen heb ik de wethouders Jos Elshof, Egbert Baarsma en Jean Paul Gebben al op het gevaar gewezen, maar het enige dat er tot dusver gedaan is, is dat er wat kattenogen zijn bevestigd.”

“De Raalter politiek neemt de veiligheid van het buitengebied blijkbaar niet serieus”, vervolgt Kelderman. “Ik hoop van harte dat de getroffen vrouw de gemeente verantwoordelijk gaat stellen en aangifte doet. Want je zou hier van nalatigheid kunnen spreken. Voor de rechter zeker acceptabel en te veroordelen.”

De klacht is inmiddels in behandeling bij de gemeente Raalte. De opzichter zal op korte termijn de melding beoordelen en zonodig ter plaatse bekijken, zo heeft de gemeente Kelderman per mail laten weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.