voorgevel boertie optiek volledig in puin

Van het traditionele pand van Boertie Optiek aan de Marktstraat in Raalte is op dit moment weinig meer over. Bouwvakkers zijn al dagen druk in de weer met de afbraak van de voorgevel, nadat eerder al alles binnen de muren van het gebouw naar de vlakte is gegaan. Boertie Optiek is bezig met een flinke verbouwing, die eind maart klaar moet zijn. Tot die tijd kunnen bezoekers terecht in ’t Schip naast de Xenos .

Ewald Diekman, eigenaar van de Raalter optiek, is zichtbaar tevreden met de voortgang van de verbouwing. “Alles verloopt naar wens, de verbouwing gaat gestaag de goede kant op”, aldus de opticien. Volgens de bouwvakkers aan de Marktstraat mag het allemaal juist wel wat sneller gaan. “We liggen wel op schema, maar hoopten vandaag eigenlijk al wat verder te zijn”, aldus een sloper, wijzend naar een muur die nog gesloopt moet worden.

Wanneer de sloopwerkzaamheden er binnenkort opzitten, kan er gedacht worden aan de opbouw van de nieuwe gevel. De rest van het pand blijft gewoon staan. De nieuwe optiek wordt eind maart weer opengesteld voor publiek en zal van alle gemakken zijn voorzien. Tot die tijd blijft de optiek op volle toeren draaien in het tijdelijke onderkomen aan De Waag 4 in ’t Schip.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.