veldloop heino trekt ruim 600 deelnemers

De Rabobank VV Heino Veldloop die gistermiddag op Sportpark De Kampen in Heino werd gehouden is met 600 deelnemers een grandioos succes geworden. Ondanks de regenval – later in de middag – en de nog ten dele bevroren ondergrond was het fraaie parcours in redelijke staat, zo lieten de lopers weten. Start en finish was op het hoofdveld. Parcoursrecords werden dit keer niet verbroken.

Winnaar van de tien kilometer bij de mannen werd Ernst Hulsman uit Zwolle, die een tijd wist te klokken van 36.57. Tweede werd Gerard Lugtenberg uit Heino met een tijd van 37.43 en derde Bram Wiersum uit Lemelerveld (37.55). Deze loop maakt deel uit van het Sallandscrosscircuit, waarvan vandaag in Heeten een volgende loop (midwintercross Heeten) op stapel staat.

De snelste dames op deze afstand waren respectievelijk Gonny Homma (46.14), Angeli Poppe uit Wijthmen (47.21) en Meike Damsma uit Deventer (47.21). Op de vijf kilometer zegevierde Sander Hulleman uit Heino (18.49), tweede werd Frans Simons uit Zwolle (18.54) en derde Harold Enk uit Raalte (18.58).

De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door René Poppe uit Wijthmen (1.23.04), de tweede plaats was voor Harry Kloppenberg uit Lierderholthuis, de derde voor Remco Kemper uit Lemelerveld (1.34.33). Eerste op de vijf kilometer voor dames werd Raaltenaar Lisa Reimert (22.53). Tweede werd Maureen Eikenaar (23.43) uit Lierderholthuis en Floor Aranea uit Zwolle werd derde met een tijd van 23.51.

De 2,5 kilometerloop was favoriet bij de jongste lopers, zij kregen een gezamenlijk warming-up. Bij de mannen kwam als eerste Luck Burg uit Heino binnen, (10.53), als tweede Bart Nijhoff uit Heino (11.01). Derde was Jesper Homma uit Heino (11.25). Op de 2,5 kilometer voor de dames werd Floor Mylena uit Zwolle eerste met een tijd van 11.44, gevolgd door Frances Lugtenberg (12.30) uit Heino. De derde stek werd behaald door Ayleen Jansen of Lorkeers uit Heino met een tijd van 13.22.

Het inschrijfgeld van de 2,5 kilometer (107 deelnemers) wordt gedoneerd aan de Cliniclowns. De volledige uitslag is te vinden op staging2.vvheino.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.