van veen 2008 is t jaar van het optimisme

Als het aan waarnemend burgemeester Pieter van Veen ligt, dan wordt 2008 het jaar van het optimisme. Dat zei hij gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte. “Goed geluimd, positief denken, bescheiden en nuchter blijven, met respect voor elkaar.”

Pieter van Veen: “Als we terugkijken naar 2007, dan kunnen we het niet echt een rustig bestuurlijk jaar noemen. Maar negatieve uitschieters hebben we ook niet gehad. Natuurlijk kan de beleving van een ieder hierover anders zijn.” Heuglijke momenten in 2007 waren volgens de burgervader vooral de prestaties van ‘popstar’ Maaike Jansen en schaatskampioen Jan Smeekens.

“De verhoudingen in de Raalter gemeenteraad kunnen voor 2007 wisselend genoemd worden. Maar het laatste half jaar is deze zeker positief te noemen. Een verschil van mening is nooit een probleem, maar blijf elkaar ook hier met respect behandelen. Laten we deze positieve lijn dit jaar doortrekken”, aldus Van Veen, die tijdens zijn speech ook nog even kort sprak over zijn huidige functie.

“Dertien sollicitanten willen graag burgemeester zijn van Raalte. Voorlopig zal hierover niets in de openbaarheid komen, want u weet, hiervoor geldt de vertrouwelijkheid. Iedereen die betrokken is bij deze procedure kan hier dan ook niets over zeggen. Hoewel ik niet betrokken ben bij deze procedure, zult u ook van mij hierover niets horen in deze speech.” Oftewel, het blijft onduidelijk of Van Veen zelf ook heeft gesolliciteerd.

Tot slot: “Vooruitkijkend naar 2008 belooft het weer een boeiend en spannend jaar te worden. Zo gaan we aan de slag met projecten als Raalte Noord, de spoorzone met betrekking tot sport en de kanaalzone. Maar ook voor de brandweer zal het een belangrijk jaar worden. Op 1 januari 2009 moet de vorming van een veiligheidsregio een feit zijn. Voor de brandweer betekent dit dat er dit jaar keuzes gemaakt moeten worden wat centraal en decentraal georganiseerd moet worden.”

“Verder zullen we ook in 2008 de zeer gewaardeerde contacten met de plaatselijke belangen voortzetten. Een kleine rimpeling in de vijver mag daar geen invloed op hebben. Wij zetten ons dit jaar in voor een rimpelloze vijver”, aldus Van Veen, die met ‘een kleine rimpeling’ uiteraard doelt op de onlangs verstoorde verhoudingen met Plaatselijk Belang Heino. Klik hier voor de gehele speech.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.