uitgebreide nieuwe site voor gemeente raalte

“Een ding is zeker. Vernieuwing moet.” Met die woorden kondigde de gemeente Raalte haar nieuwe website aan, die vandaag is gepresenteerd. Wie vandaag dus naar de site van de gemeente Raalte surft, krijgt een geheel nieuwe interface onder ogen. De oude website van de gemeente is niet alleen in een nieuw jasje gestoken, maar ook de structuur lijkt helemaal te zijn veranderd.

Dat komt doordat de gemeente haar dienstverlening richting burgers en bedrijfsleven wil verbeteren en dat stelt tegenwoordig steeds hogere eisen. Met de nieuwe website wil de gemeente nog meer, beter en sneller informeren. Zo op het eerste oog lukt dat ook aardig, want de nieuwe structuur zit helder in elkaar en de website is overzichtelijk. Je weet altijd waar je bent op de site en komt via handige links snel bij de gezochte informatie.

Maar niet alleen de structuur is aangepast en verbeterd, ook de dienstverlening is uitgebreid. Je kunt nu voor dertien verschillende ‘balies’ via de website zaken doen. Dus zonder tussenkomst van baliebezoek of telefoontjes wordt je nu eenvoudig in staat gesteld om je bijvoorbeeld in te schrijven als woningzoekende. Ook een bouwaanvraag indienen kan makkelijk en snel digitaal.

Het verbeteren van de website is een continu proces, dus wat we nu te zien krijgen is nog lang niet alles. Op korte termijn, maar ook in de toekomst, kan er wel eens iets verschuiven of worden toegevoegd. Nieuwe diensten zoals het inzicht krijgen in een bestemmingsplan en weten welke eisen en regels gelden voor je woning, worden in de loop van 2008 nog toegevoegd.

Aan het uiterlijk zal voorlopig echter niet meer gesleuteld worden. De harde basiskleuren oranje en paarsblauw vormen de basis van het nieuwe jasje. Dat jasje vinden we ook terug op de nieuwe gemeentepagina, die – zoals bekend – wordt gepubliceerd in het Weekblad voor Salland. Daar is met ingang van deze week nu ook de nieuwe huisstijl van de gemeente Raalte te vinden. Het logo van de gemeente Raalte is natuurlijk wel gelijk gebleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.