uit eten zonder rooklucht nog niet mogelijk

Zeventig procent van de horeca zou rookvrij zijn vanaf 1 januari. Dus dacht Onze Man eindelijk eens lekker uit eten te kunnen, zonder de sigarettenlucht van een tafeltje verder. Dat hinderlijke gekuch en gehoest van een roker, daar kan Onze Man wel mee leven. Maar die rooklucht, gecombineerd met de geurtjes van zijn lamsbout, dat is toch minder. Om maar niet te spreken van stinkende kleren een dag later.

Op 2 januari de telefoon maar eens gepakt om een lekker rookvrij dinertje te boeken. In Raalte, in Heeten, in Heino, in Mariënheem, wellicht zag hij een restaurant over het hoofd. Maar rookvrij? Dat doen we pas op 1 juli 2008. Toen Zwolle en Deventer maar eens geprobeerd. Ook daar kreeg hij nul op het rekest. “Weet u wat het is? We willen wel”, verklapte een eethuis aan De Brink, “maar het risico is te groot. Het kan ons klanten opleveren. Maar het kan ons ook klanten schelen. Dus we wachten maar netjes tot het wettelijk verplicht is.”

Dus wacht Onze Man ook nog maar eventjes. En dan kan hij, in tegenstelling tot wat een restaurant in Zwolle vermoedt, na het eten ook nog eens lekker lang natafelen. Want als er niet meer gerookt mag worden in het restaurant, kun je er lekker op je gemak nog een glaasje na drinken. Waar zijn ze dan te vinden die zeventig procent niet rook-horecagelegenheden? Dat bleek een vergissing van Horeca Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.