te riele wint hospitality innovation award

Een team van studentenvereniging Amphitryon, met daarin onder andere Raaltenaar Jop te Riele, heeft de ‘Hospitality Innovation Award 2008’ gewonnen tijdens een zinderende wedstrijd in MECC Maastricht, waar de gehele week de Horecavakbeurzen BBB en European Fine Food Fair (EFFF) worden gehouden.

SV Amphitryon, verbonden aan de Hoge Hotelschool Maastricht, bestond naast Te Riele verder uit Jasper van der Velde, Mark Hillebrand en Fabian Hollman. Rutger van den Engel tekende voor het winnende concept. De nadruk van de wedstrijd lag op creativiteit, innovatie én beleving. De focus en beoordeling waren nu meer toegespitst op de conceptuele uiting en presentatie dan de vaktechnische elementen. Het hoofdcriterium was dan ook: ‘Valt er patent aan te vragen op het gekozen concept?’

Zes hoge hotelscholen namen deel aan de horecawedstrijd en presenteerden ieder hun concept van de toekomst. SV Amphitryon had het volgende gepresenteerd: De studenten hadden in de tafel een touchscreen gebouwd, met daarop YouTube-video’s over de bereidingswijzen van de gerechten, een welkom van de kok en allerlei achtergrondinformatie. Als enige van alle scholen betrok het team van de Raaltenaar nieuwe media in het concept.

Het winnende team ontving de Award uit handen van de bekende televisiekok Ramon Beuk, die ook de wedstrijd hoste en deelnam als jurylid. De overige juryleden waren Angélique Schmeinck, Joris Levens, Fried van de Vorst en Robert Daverschot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.