supersmoker blijft in nederland in de handel

De SuperSmoker wordt voorlopig nog niet verboden, dat is de Belgische fabrikant van de elektrische sigaret met de minister van Volksgezondheid Ab Klink overeengekomen. Aanvankelijk wilde Klink het apparaatje als officieel medicijn erkennen, waardoor er veel striktere voorwaarden aan de peuk zouden komen te zitten. Tot die tijd zou de sigaret dan uit de handel worden gehaald. Dat is nu van de baan! Wel is er met ingang van volgende week een volledig reclameverbod voor de elektrische sigaret.

Naast het reclameverbod komt er een publiekswaarschuwing die mensen wijst op de risico’s voor de gezondheid van het product. De SuperSmoker bevat namelijk nog steeds het verslavende middel nicotine, maar laat de gebruikers geen schadelijk tabak inhaleren zoals bij een normale sigaret of sigaar het geval is. Om die reden heeft de SuperSmoker in België en Oostenrijk al wel de status van geneesmiddel. Volgens Klink is het echter van belang dat alle landen in de Europese Unie de elektronische sigaret op dezelfde manier gaan behandelen.

In Nederland geldt voor alle geneesmiddelen een reclameverbod. Dat de SuperSmoker voorlopig niet officieel als geneesmiddel wordt aangewezen, maar wel een reclameverbod krijgt opgelegd, is volgens de fabrikant hoogst opmerkelijk. “Kennelijk vindt de minister het van maatschappelijk belang dat de sigaret op de markt blijft. Hoewel de minister voorlopig ook van mening blijft dat het een geneesmiddel is”, aldus een woordvoerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.