steeds meer bezoekers voor het nijenhuis

Museum de Fundatie heeft het afgelopen jaar een verdubbeling van haar bezoekers gehad. Op beide locaties kwamen er in 2007 veel meer mensen naar een expositie of tentoonstelling dan in het jaar ervoor. Het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle kon 42.825 gasten verwelkomen en zag daarmee het aantal bezoekers bijna verdriedubbeld. Kasteel het Nijenhuis tussen Heino en Wijhe zag 20.067 mensen langskomen, dat zijn er bijna zesduizend meer dan in 2006.

Met tien tentoonstellingen in 2008 zet Museum de Fundatie dit jaar in ieder geval de ingeslagen weg voort. Tot 20 januari is ‘Rafels, randen en routes’ nog in Kasteel het Nijenhuis te zien. Het veranderend aanzicht van Overijsselse dorpsranden staat centraal in deze tentoonstelling. Van 21 januari tot en met 8 februari is zowel het museum in Heino als in Zwolle gesloten.

Kasteel het Nijenhuis heropent op 9 februari de deuren weer met een presentatie van Otto B. de Kat en Jos Hermans. Later dit jaar wordt er aandacht besteed aan Joseph Beuys, Elise van de Linden, Paul Citroen, Arno Kramer, de eindexamenstudenten van ArtEZ Zwolle en aan de kunstcollectie van de Isala-klinieken. Zie voor meer informatie ook de website van Museum de Fundatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.