spots maakt zich op voor plattelandsklucht

De spanning begint op te lopen bij de leden en de regisseur van toneelvereniging SPOTS Nieuw Heeten. De toneelspelers willen zich dit jaar weer in de kijker spelen met een plattelandsklucht. Met name voor de nieuwe regisseur Dick Haze uit Deventer is het een uitdaging om in zijn debuut zijn visitekaartje af te geven.

Dick Haze heeft de touwtjes stevig in handen en weet heel goed wat hij wil. Haze heeft vele jaren diverse musicals en operettes geregisseerd en wilde zich ook eens verder verdiepen in specifiek toneel, bij SPOTS hoopt hij dat te vinden. In zijn dagelijkse werk is Dick Haze docent en zijn didactische kwaliteiten komen hem bij SPOTS goed van pas.

Het nieuwe toneelstuk van SPOTS uit Nieuw Heeten speelt zich af op een dorpsplein in het dorpje ‘Oude Meer’ en aan dat plein wonen een aantal gezinnen. Maar dat zijn niet alle bewoners van het plein, want op het pleintje – dat wordt verrijkt door een bankje met een paal – maken twee landlopers graag gebruik van het bankje om er hun nacht door te brengen.

Dat daar weer niet iedereen van gediend is laat zich raden. Een overijverige gemeente-ambtenaar wil de paal laten omzagen door een plichtsgetrouwe medewerker van de gemeente en dat levert weer de nodige bezwaren op van de kroegbaas. Centraal staat de vraag of de paal blijft staan. Het stuk ‘de Paal’ is geschreven door Jan Derene.

Normaliter speelt SPOTS in het laatste weekend van januari en het eerste weekend van februari, maar door de vroege carnaval moet het een weekend eerder en dus de twee laatste weekenden van januari. Kaarten kunnen telefonisch worden besteld bij René Houben, op werkdagen tussen 18.30 en 19.30 uur via ’t nummer 0572-321034. De speeldata zijn: 18, 19, 25 en 26 januari.

De voorstellingen worden gehouden in het Timmermanshuis in Nieuw Heeten. De aanvang is elke avond om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie. Meer info is te vinden op staging2.toneel-spots.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.