sportkampioenen 2007 feestelijk gehuldigd

Vanavond zijn alle sportkampioenen van de gemeente Raalte gehuldigd bij het Carmel College Salland. Tijdens de plechtigheid zijn maar liefst 22 individuele kampioenen en bijna honderd jeugdsportkampioenen in het zonnetje gezet door wethouder Yayeri Blijdenstein. Zij toonde zich positief verrast en trots dat Raalte zoveel sporttalent te bieden heeft en sprak de hoop uit ook volgend jaar weer zo’n grote groep te mogen begroeten.

In de goedgevulde kantine van het nieuwe scholencomplex was er ruimschoots aandacht voor iedere tak en discipline van sport, zowel individueel als in groepsvorm. Zo werden onder andere de zwemmers van SAVAS individueel gehuldigd, maar werd ook een viertal van de Landelijke Rijvereniging Heeten gefeliciteerd met hun prestatie. Zij werden in september als viertal Nederlands Kampioen met dressuur.

Het handbalteam van een selectie uit Oost-Nederland werd zelfs twee maal Nederlands beste, waarbij Kwiek-speelster Myrthe Schoenaker bovendien werd uitgeroepen tot beste speelster. Maar ook teams van de volleybalverenigingen Hevo uit Heino en Salvora uit Raalte kregen minstens zo veel aandacht. En wat te denken van alle voetbalteams van Rohda en Raalte die kampioen zijn geworden. Alle kampioenen kregen een groot applaus.

Dat applaus was er ook voor de inmiddels landelijk bekende Raaltenaar Jan Smeekens, die helaas niet aanwezig was. Sinds november 2007 mag de twintigjarige schaatser zich de beste noemen bij de senioren op een afstand over vijfhonderd meter. Bij de huldiging ontbrak Smeekens omdat hij alweer volop in training zat in het buitenland. Wel had de schaatser zich ingezet voor het Raalter sportgala, want alle kampioenen kregen na afloop een presentje van de TVM-schaatsploeg.

Niet alleen Jan Smeekens was afwezig bij de huldiging, want ook een aantal andere sporters verbleef in het buitenland voor een training of toernooi. Michel Tielbeke, die zich op meerdere afstanden zwemkampioen mag noemen, bereidt zich op het moment op Cyprus voor op twee kwalificatietoernooien voor de Paralympische Spelen. Femke Majchrzak doet op dit moment mee aan de Europese Kampioenschappen fietscross, dus ook zij kon haar bloemen niet in ontvangst nemen.

Dat een aantal nationaal kampioenen niet aanwezig konden zijn bij de feestelijke avond doet niets af aan de goede organisatie van het zogenaamde sportgala. Zo was er namelijk wel speciale aandacht voor de turnprestaties van Petra Witjes, die op een haar na kwalificatie voor de Olympische Spelen van komende zomer mis is gelopen. De avond was in ieder geval zeker geslaagd, temeer door de optredens van enkele dansers en de gastvrijheid van het Carmel College.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.