snoep met speeltjes een slechte combinatie

Even leek het erop dat de Kinder Surprise niet langer meer in de schappen komt te liggen bij de plaatselijke supermarkten, maar het verdwijnen van het verrassingsei blijft Onze Man gelukkig bespaard. Toen het bekend werd dat nieuwe Europese regels de toekomstige productie van speelgoed bij snoep verbieden, sloeg de schrik toch wel even toe. Nooit meer het chocolade-ei met speelgoed in een geel omhulsel. Dat kan toch niet?

Toch houdt de nieuwe Europese regelgeving Onze Man wel een beetje bezig. Hij weet maar al te goed hoe leuk de verrassing altijd was na het openen van het gele ei, en dat mag de jeugd van tegenwoordig niet onthouden worden. Toch heeft Europa beslist, dat snoep waarbij kinderen eerst het snoepgoed moeten opeten om bij een speelgoedje te komen, wordt verboden. Er zouden teveel schadelijke stoffen in verwerkt zijn.

Maar niet alleen schadelijke stoffen zijn het probleem volgens Europees Commissaris Verheugen, ook de vorm van speelgoed verdient aandacht. Als voorbeeld gaf Verheugen een lolly waarin een fluitje is verwerkt. De kans dat een klein kind zo’n fluitje inslikt en stikt, is volgens de commissaris te groot. Dus moet de productie stop worden gezet en het snoepgoed uit de handel worden gehaald. Maar de Kinder Surprise blijft!

Onze Man denkt dat het wel meevalt. Als zo’n fluitje ingeslikt kan worden, dan is dat risico bij het verrassingsei nog veel groter. En die wordt niet verboden, vreemd. In de chocolode-eieren zitten toch altijd van die piepkleine bouwpakketjes? In de beleving van Onze Man worden die altijd gewoon in elkaar gezet en denk je er geen moment aan om het speelgoed door te slikken. Kinder Surprise is immers spannend, chocolade, en iets om mee te spelen… Voor een paar minuutjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.