snoeicursus in heino voor fruitbomen

Landschap Overijssel verzorgt binnenkort een cursus snoeien in Heino. Tijdens twee bijeenkomsten wordt uitgebreid stilgestaan bij cultuurhistorie en biologie van fruitbomen, snoeitechnieken, snoeiregels, vormsnoei en achterstallig onderhoud.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op 17 en 24 januari van 19.30 tot 22.00 uur. Op zaterdag 26 januari van 10.00 uur tot 16.00 uur is de snoeidag, waarbij theorie in praktijk wordt gebracht. De kosten voor de cursus zijn 95 euro inclusief cursusmateriaal. Vrijwilligers in natuurbeheer en landschapsbeheer betalen slechts 55 euro. Alle belangstellenden kunnen zich vandaag nog aanmelden bij Landschap Overijssel: 0529-401731 of Landschapoverijssel.nl.

De snoeicursus hoogstamfruitbomen is bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over hoogstamfruitbomen en ze graag zelf wil leren snoeien. Tijdens twee info-avonden en een praktijkdag kom je onder andere te weten hoe je moet snoeien, waar je op moet letten bij het snoeien, hoe je een jonge boom vormt, en hoe je achterstallig onderhoud wegwerkt. Alle deelnemers ontvangen een cursusmap, waarin hetgeen dat tijdens de cursus verteld is, nog eens rustig kan worden nagelezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.