smeekens boekt persoonlijk record in hamar

Jan Smeekens heeft bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Hamar een nieuw persoonlijk laaglandbaanrecord gereden. Hij sprintte zich op de 500 meter gisteren uiteindelijk naar een tijd van 35,06 seconden. Daarmee werd hij elfde. Vandaag schaatste de Raaltenaar een tijd van 35,08 seconden en belandde op een achtste stek.

Zo kan Smeekens met een tweezijdig gevoel terugkijken op het weekend. Een nieuw record is een prachtig resultaat, maar echt dichtbij het podium kwam hij niet. Jeremy Wotherspoon (Canada) was beide dagen ongenaakbaar en won de 500 meter twee keer. Opvallender was het uitstekende optreden van Jacques de Koning. Hij won de 500 meter op beide dagen in de B-groep. Gisteren schaatste hij een tijd van 34,90 seconden. Niet eerder schaatste een Nederlander zo snel op een laaglandbaan.

De leider in het wereldbekerklassement is Kang-Seok Lee uit Zuid-Korea. De sprinter uit Raalte staat zelf twaalfde in datzelfde klassement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.