schutse wint landelijke tv quiz van de dolfijn

Voor Pascal Nelissen, Romy Janssen, Luc de Haan en Sophie Willemsen begon de dag vandaag al wel erg vroeg, want nog voor schooltijd zijn ze afgereisd naar Hilversum voor deelname aan het Schooltv-weekjournaal. Leerlingen van basisschool de Schutse uit Raalte (Pascal en Romy) en van de Dolfijn uit Heino waren uitgenodigd om mee te doen met een speciale nieuwsquiz van het kinderprogramma, dat iedere vrijdag live wordt uitgezonden.

Op beide scholen keken de klasgenoten natuurlijk vol spanning mee hoe de kandidaten het er vanaf brachten. Op de Schutse was ook wethouder Roger de Groot, die onderwijs in zijn portefeuille heeft, aanwezig om de uitzending te bekijken. Het was nog wel even wachten of de eerste kandidaat Pascal op tijd bij de studio’s kon zijn, want onderweg bleek zijn vader autopech te hebben bij Apeldoorn. Uiteindelijk arriveerden zij gelukkig toch op tijd.

Op dat moment was tegenkandidaat Luc de Haan uit Heino al lang aanwezig, want zijn reis verliep zonder problemen. Al voor de kerstvakantie had hij samen met zijn klasgenoten uit groep 8 de oplossing van de kijkersquiz ingestuurd. Na loting bleek dat hij basisschool de Dolfijn mocht vertegenwoordigen tijdens de quiz. Maar het liet de overige leerlingen natuurlijk ook niet koud. Met spandoeken zaten zij vanochtend voor een groot scherm klaar om Luc aan te moedigen.

In de studio bleek Pascal, Romy was alleen als reservekandidaat mee, het beste op de hoogte te zijn van het nieuws. Hij was vaak sneller met drukken dan de Heinose Luc, die Sophie als stand-in had meegenomen. Pascal had verder ook gewoon meer vragen goed. De klasgenoten uit Heino zijn echter apetrots op Luc dat hij live op de televisie is geweest, en weten stiekem ook wel dat het thuis altijd makkelijker lijkt.

Na de uitzending belde wethouder De Groot zijn dorpsgenoten nog op om hen te feliciteren met deelname aan de quiz. Hoewel hij het televisieprogramma had gekeken op de Schutse, was hij ook wel stiekem een beetje voor Luc. Het is natuurlijk wel een unicum dat twee scholen uit dezelfde gemeente en van dezelfde onderwijsinstelling (SCOS) landelijk tegen elkaar op tv strijden. Op beide scholen bezorgde de gemeente Raalte dan ook een taart om de deelname aan de tv-quiz te vieren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.