schuitema koopt grond op durisol locatie

Schuitema Oost heeft in de spoorzone van Raalte een stuk grond gekocht voor de nieuwe vestiging van het bedrijf, dat nu nog aan de Almelosestraat staat. Het zou gaan om de grond waar nu Durisol nog gevestigd is, dus op de hoek Almelosestraat-N35. Met de aankoop lijkt Schuitema als één van de grote werkgevers voor Raalte in ieder geval behouden.

Schuitema geeft zelf, in de persoon van een woordvoerder, geen commentaar op de informatie, die we via een zeer betrouwbare bron hebben verkregen. Dinsdag meldde de Stentor nog dat op de locatie van Durisol een groot fitnesscentrum van Achmea zou komen. Die plannen dateren echter al van eind 2006 en zijn nu mogelijk een nieuw leven ingeblazen.

Schuitema schuift al enige tijd niet onder stoelen en banken, dat het haar distributiecentrum voor Oost Nederland graag in Raalte behouden ziet blijven. Het bedrijf wil fors uitbreiden en zou op het industrieterrein een nieuw onderkomen van tien tot vijftien hectare willen betrekken. Plannen met betrekking tot het nieuwe terrein, De Zegge VII, hebben echter vertraging opgelopen door fouten van de gemeente Raalte.

De Durisol-locatie is voor Schuitema Oost wellicht ook wel een geschiktere plek. Onafhankelijk van de nieuwe wegenstructuur om Raalte heen, kan het van daaruit altijd goed aansluiten op alle mogelijke varianten van de N35 en de N348. Zowel richting Ommen en verder als richting Deventer en verder. Op De Zegge VII blijft Schuitema Oost afhankelijk van waar de verbinding Zwolle – Almelo ter hoogte van Raalte komt te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.