salland wonen sluit eerste overeenkomst

Salland Wonen heeft als nieuwe gefuseerde organisatie voor het eerst een officiële overeenkomst gesloten. De woningcorporatie bereikte gisteren definitief overeenstemming met de gemeente Raalte en Goldewijk Projectontwikkeling BV uit Doetinchem over samenwerking in het plangebied Kiezebos III. Hiervoor is gisteren een intentieovereenkomst getekend op het kantoor van Goldewijk.

Namens de gemeente Raalte tekende wethouder Gerard Elferink de overeenkomst. “Met de ondertekening van de intentieverklaring kan de woningbouw in het Kiezebos zo snel mogelijk van start gaan. Ik ben blij dat we hiermee tijdswinst halen. De snelheid waarmee de intentieovereenkomst tot stand is gekomen is mede te danken aan de constructieve opstelling van Goldewijk en Salland Wonen”, aldus Gerard Elferink tijdens de ondertekening.

In de overeenkomst is afgesproken dat de partijen de komende tijd werken aan een stedenbouwkundig plan voor de locatie ten westen van Heino. In het plan moet ruimte komen voor circa 110 woningen voor diverse doelgroepen. Zo komt er ruim aandacht voor starters, maar ook worden er kavels uitgegeven. Verder is tevens huisvesting voorzien voor mensen met een verstandelijke beperking. De definitieve afspraken hierover moeten nog worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

De verdeling van werkzaamheden en verantwoordelijkheden is vastgelegd in de intentieovereenkomst. Zo zijn Goldewijk en Salland Wonen de eerst verantwoordelijken voor het opstellen van het stedenbouwkundig plan. Vanzelfsprekend houden beiden hierbij rekening met de uitgangspunten die de raad eerder al vastlegde in het ‘Stedenbouwkundig Programma van Eisen’ voor de locatie.

Verwacht wordt dat voor de zomer van 2008 de eerste plannen gepresenteerd worden aan de burgers van Heino, om kort daarna een bestemmingsplan op te stellen. Als alles volgens schema verloopt, worden in 2009 de eerste uitvoerende werkzaamheden verricht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.