rondweg langs luttenberg is geen optie

Burgemeester Leo Elfers van de gemeente Dalfsen sprak vorige week tijdens de nieuwjaarsreceptie de voorkeur van zijn college uit over de toekomstige rondweg om Raalte. “Wij hopen met name voor de transportsector in Lemelerveld, dat de vernieuwde, verbrede N35 aan de noordkant van Raalte en ten zuiden van Lemelerveld wordt gerealiseerd”, aldus Elfers tijdens z’n speech.

Maar als we daar eens verder op ingaan, dan heeft burgemeester Elfers het vermoedelijk over een nieuwe variant. En misschien dus wel niet over de noordelijke variant, waarover Raaltenaar Christian ter Braack in oktober 2007 op Salland Centraal uitleg gaf. Nee, de burgemeester doelt waarschijnlijk op een variant ten zuiden van Lemelerveld en boven Luttenberg langs. Een optie waaraan, volgens Ter Braack, alleen maar nadelen zitten.

Christian ter Braack is student verkeerskunde aan de Hogeschool Windesheim en onderzoekt samen met zijn studiegenoten Ben Stockmann, Ruud Elferink en Gerwin Lenten de verschillende varianten voor de N35 ter hoogte van Raalte. Over de variant van Elfers is hij duidelijk. “Als het tracé zo uitgevoerd gaat worden, dan gaat dat echt tegen alle beleidsplannen in. In Nijverdal wordt binnenkort gestart met de ondertunneling, welke gebaseerd is op de huidige N35. Indien deze weg zover naar het noorden zal schuiven, dan had men er in Nijverdal voor kunnen kiezen een noordelijke rondweg aan te leggen”, aldus Ter Braack.

“Daarnaast zal dit weldegelijk gevolgen hebben voor de economie van Raalte. Denk eens aan de grote jongens die hier zitten. Een Schuitema bijvoorbeeld, voor hen kan het een grote belemmering worden. Maar ook andere bedrijven zullen hier mee komen te zitten. Raalte is een centraal punt in West-Overijssel (driehoek Zwolle, Deventer en Almelo). Ik zie in het plan van Dalfsen alleen maar nadelen. De weg blijft op Raalter grondgebied, maar levert voor Raalte niets extra op. Daarentegen zal Dalfsen hier alleen maar van gaan profiteren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.